Snart öppnar Gruvlyckan i Filipstad

I början på januari 2017 startar Gruvlyckans familjedaghem i Filipstad!

Gruvlyckan är en enskild pedagogisk omsorg med plats för 13 barn. Vår verksamhet bedrivs på lokal i Långbans gamla skola och riktar sig till barn i åldrarna 1-5 år. Vår lokal är en f.d. förskolelokal som ligger nära naturen och vi har en egen inhängnad stor lekplats. Barnen vistas i en stimulerande och trygg miljö i en mindre barngrupp där möjlighet att utvecklas i sin egen takt under lekfulla former ges.

Vårt mål är att barn och vuxna ska känna att de har inflytande i verksamheten och känna sig trygga. Vi vill lära barnen att respektera sig själva och varandra och inspirera dem till att lära sig nya saker.

Barnen får daglig utevistelse med mycket lek och skoj. Maten är alltid hemlagad med mycket svenska och ekologiska produkter så långt det är möjligt. Och gärna närproducerade råvaror när tillfälle ges. Vi har samlingar varje dag där vi har sång- och sagostunder och rytmiklekar.

Verksamheten kommer att ha olika temaperioder under året som kommer styra planeringen. Temat grundas efter barnens intresse eller behov.

  image-4

 

Här kan du läsa mer om Gruvlyckan!